Věkové kategorie na turnaji |
Odpovědět |
Autor | |
Vladimír Kraus
Administrátoři Připojen: 05.Úno.2018 Points: 232 |
Volby pro příspěvek
Citovat Odpověď
Téma: Věkové kategorie na turnaji Odesláno: 23.Led.2023 v 15:57 |
Chystám menší úpravu v tisku na turnaji: seznam hráčů / rozdělení do skupin bude nově obsahovat i seznamy hráčů v kategoriích (ženy, U13, junioři, veteráni, 50+). Důvodem je, aby měl pořadatel snadnější úlohu při případném oceňování v těchto kategoriích. Nebo aby se kdokoliv mohl podívat, kdo se turnaje účastní (celkem vytrvale se měníme ve spolek veteránů ..). A otázkou do diskuze budiž, jak mají být kategorie rozděleny. U žen
je to jasné 1. brát stejné omezení jako platí v dané sezóně ČP pro nominaci na ME/MS, 2. brát omezení dle aktuálního roku (tedy změna kategorie by přicházela od ledna), 3. brát omezení fakticky dle skutečného data narození hráče. Pravidla pro nominaci na ME/MS jsou jasná. Hrát na ME/MS může jen
ten, kdo má v datu narození "dovolený" rok. Příklad: hráč narozený
30.11.2004 nebude moct hrát na MS 2023 v kategorii juniorů, zatímco hráč
narozený 1.1.2005 hrát může. Navržená řešení by situaci hráče narozeného 30.11.2004 řešila na prosincovém turnaji roku 2022 takto: Logické je asi používat pravidlo 3. Nicméně není to stanoveno v řádech Asociace a jde vlastně jen o čistě dobrovolnou aktivitu pořadatele (pominu-li informační hodnotu znalosti obsazení věkových skupin na turnaji). Máte k tomu nějaké komentáře? Vláďa |
|
Vladimír Kraus
Volby pro příspěvek Citovat Odpověď Odesláno: 27.Led.2023 v 17:40 |
Mimochodem, průměrný rok narození hráčů z posledního turnaje v Plzni je rok 1983. Což je tedy právě hranice pro "veteránství".
(rok narození mi v záznamech chybí pro 3 hráče z turnaje)
|
|
krystofh
Členové ČASG Připojen: 03.Úno.2023 Points: 35 |
Volby pro příspěvek Citovat Odpověď Odesláno: 03.Úno.2023 v 13:10 |
Já bych to bral podle mezinárodních pravidel, což je tedy varianta 1. Viz bod 4.4 https://stiga.trefik.cz/ithf/ranking/docs/WR_2020_Rules_and_Algorithm.pdf (I když jsem původně myslel, že mezinárodní pravidla mají tu dvojku.) Jde mi hlavně o to, aby se příslušnost např. k juniorům nezměnila v průběhu sezóny a bylo tak vše propojeno (nominace, soutěž ČP, ceny na turnajích).
|
|
Vladimír Kraus
Volby pro příspěvek Citovat Odpověď Odesláno: 03.Úno.2023 v 13:26 |
Použití pravidel pro WR je samozřejmě možné. Pak budou kategorie na turnaji shodné jako kategorie pro celkové pořadí ČP a nominaci na ME / MS. A je to tak díky té provázanosti i logické. Já to bral jen tak, že na turnaji jde o neoficiální vyhlašování,
které je svým způsobem na libovůli pořadatele (setkal jsem se i s přáním
vyhledat v pořadí turnaje hráče do 15 let). A právě, že by v tom neoficiálním
vyhlašování mohlo být možné aplikovat přesná data narození. Ale udělám to dle
WR, ať v tom není guláš. |
|
Odpovědět | |
Skok na fórum | Oprávnění ve fóru Vy nemůžete odesílat nové příspěvky v tomto fóru Vy nemůžete odpovídat na příspěvky v tomto fóru Vy nemůžete mazat Vaše příspěvky v tomto fóru Vy nemůžete editovat Vaše příspěvky v tomto fóru Vy nemůžete vytvářet hlasování v tomto fóru Vy nemůžete hlasovat v tomto fóru |