Domovská stránka fóra Domovská stránka fóra > Stolní­ hokej Stiga > Stolní hokej
  Nové příspěvky Nové příspěvky
  Časté otázky Časté otázky  Hledání ve fóru   Registrovat Registrovat  Přihlášení Přihlášení

Věkové kategorie na turnaji

 Odpovědět Odpovědět
Autor
Zpráva
Vladimír Kraus View Drop Down
Administrátoři
Administrátoři


Připojen: 05.Úno.2018
Points: 175
Volby pro příspěvek Volby pro příspěvek   Citovat Vladimír Kraus Citovat  OdpovědětOdpověď Přímy odkaz na tento příspěvek Téma: Věkové kategorie na turnaji
    Odesláno: 23.Led.2023 v 15:57

Chystám menší úpravu v tisku na turnaji: seznam hráčů / rozdělení do skupin bude nově obsahovat i seznamy hráčů v kategoriích (ženy, U13, junioři, veteráni, 50+). Důvodem je, aby měl pořadatel snadnější úlohu při případném oceňování v těchto kategoriích. Nebo aby se kdokoliv mohl podívat, kdo se turnaje účastní (celkem vytrvale se měníme ve spolek veteránů ..).

A otázkou do diskuze budiž, jak mají být kategorie rozděleny. U žen je to jasné Smile
Nicméně u věkového omezení je možné asi hned trojí řešení:

1. brát stejné omezení jako platí v dané sezóně ČP pro nominaci na ME/MS,

2. brát omezení dle aktuálního roku (tedy změna kategorie by přicházela od ledna),

3. brát omezení fakticky dle skutečného data narození hráče.

Pravidla pro nominaci na ME/MS jsou jasná. Hrát na ME/MS může jen ten, kdo má v datu narození "dovolený" rok. Příklad: hráč narozený 30.11.2004 nebude moct hrát na MS 2023 v kategorii juniorů, zatímco hráč narozený 1.1.2005 hrát může.
Takže v sezóně ČP 2022/2023 už není uváděn v tabulce pro nominaci na MS nikdo narozený v roce 2004. Sezóna ale začíná už v září 2022, takže se může stát, že první turnaje sezóny ČP odehraje hráč ještě před svými 18. narozeninami.

Navržená řešení by situaci hráče narozeného 30.11.2004 řešila na prosincovém turnaji roku 2022 takto:
1. není juniorem,
2. je juniorem (až do konce roku),
3. není juniorem (byl jen do svých narozenin).

Logické je asi používat pravidlo 3. Nicméně není to stanoveno v řádech Asociace a jde vlastně jen o čistě dobrovolnou aktivitu pořadatele (pominu-li informační hodnotu znalosti obsazení věkových skupin na turnaji).

Máte k tomu nějaké komentáře?

Vláďa

Zpět na začátek
Vladimír Kraus View Drop Down
Administrátoři
Administrátoři


Připojen: 05.Úno.2018
Points: 175
Volby pro příspěvek Volby pro příspěvek   Citovat Vladimír Kraus Citovat  OdpovědětOdpověď Přímy odkaz na tento příspěvek Odesláno: 27.Led.2023 v 17:40
Mimochodem, průměrný rok narození hráčů z posledního turnaje v Plzni je rok 1983. Což je tedy právě hranice pro "veteránství".

(rok narození mi v záznamech chybí pro 3 hráče z turnaje)
Zpět na začátek
krystofh View Drop Down
Členové ČASG
Členové ČASG


Připojen: 03.Úno.2023
Points: 33
Volby pro příspěvek Volby pro příspěvek   Citovat krystofh Citovat  OdpovědětOdpověď Přímy odkaz na tento příspěvek Odesláno: 03.Úno.2023 v 13:10
Já bych to bral podle mezinárodních pravidel, což je tedy varianta 1. Viz bod 4.4 https://stiga.trefik.cz/ithf/ranking/docs/WR_2020_Rules_and_Algorithm.pdf (I když jsem původně myslel, že mezinárodní pravidla mají tu dvojku.)

Jde mi hlavně o to, aby se příslušnost např. k juniorům nezměnila v průběhu sezóny a bylo tak vše propojeno (nominace, soutěž ČP, ceny na turnajích).
Zpět na začátek
Vladimír Kraus View Drop Down
Administrátoři
Administrátoři


Připojen: 05.Úno.2018
Points: 175
Volby pro příspěvek Volby pro příspěvek   Citovat Vladimír Kraus Citovat  OdpovědětOdpověď Přímy odkaz na tento příspěvek Odesláno: 03.Úno.2023 v 13:26

Použití pravidel pro WR je samozřejmě možné. Pak budou kategorie na turnaji shodné jako kategorie pro celkové pořadí ČP a nominaci na ME / MS. A je to tak díky té provázanosti i logické.

Já to bral jen tak, že na turnaji jde o neoficiální vyhlašování, které je svým způsobem na libovůli pořadatele (setkal jsem se i s přáním vyhledat v pořadí turnaje hráče do 15 let). A právě, že by v tom neoficiálním vyhlašování mohlo být možné aplikovat přesná data narození. Ale udělám to dle WR, ať v tom není guláš.

Zpět na začátek
 Odpovědět Odpovědět

Skok na fórum Oprávnění ve fóru View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.05
Copyright ©2001-2022 Web Wiz Ltd.